Barion Pixel

Simi Gyümölcslé

Történetünk

Engedje meg, hogy bemutatkozzam! Sima Tibor egyéni vállalkozó vagyok. Gyerekkorom óta foglalkoztatott a gyümölcs és természet iránti szeretet. Amikor édesanyám almás pitét csinált a lereszelt almából képződött levet mindig odaadta nekem, hogy megigyam. Gyermekként ez olyan érzést váltott ki belőlem, mintha akár egy almába haraptam volna bele. Ezt az ízt a mai napig a szívem alatt hordozom és szinte beleégett az ízlelőbimbóimba.

Ahogy cseperedtem elkerültem szeretett kis falumból, Fényeslitkéről. Számtalan gyümölcslevet kóstoltam meg az évek során, de azt a hatást, ahogy ez a különleges íz hatott rám, azt egyetlenegy termék sem tudta kiváltani. Ekkor az életem egy fordulóponthoz érkezett…

2013-ban eldöntöttem, hogy olyan gyümölcsleveket fogok készíteni, amelyek minden emberben a gyerekkorát idézik fel, akárcsak nekem. Pár hónappal később Fényeslitkén megálmodtam egy jó hangulatú családi vállalkozást és meg is valósítottam. Voltak nehézségek, de mint tudjuk nem a célhoz vezető út a lényeg, hanem látni az emberek arcán, hogy pár másodperc erejéig újra gyerekek lesznek. 

A Jóistennek, a kitartásomnak és a családomnak hála 2015-re elértem azt a várt eredményt és ízt, amit mindig is szerettem volna. Azóta több tucat gépsorral és gazdagodott tapasztalattal később folyamatosan a tökéletességre törekedtem. Azóta minden évben a leginnovatívabb technológiával és malasztos odaadással készítem el a vásárlóimnak akiket egyben családtagnak is tekintek, a legízletesebb és változatosabbnál változatosabb termékeket.

Technológia

A gyártásban eltöltött éveim során technológiai gépsorok sokaságával találtam szembe magam. A vállakozói élet tengerén, mint egy vitorla nélküli hajó, nem tudtam merre visz az utam, bejártam Németországot, Ausztriát, Olaszországot, Franciaországot technológiák után. 

Az itt tanult és megszerzett tapasztalatok alapján az országban egyedülálló üzemet hoztam létre, amelyben magyar, német, osztrák és olasz fejlesztésű gépek üzemelnek a megfelelő minőség elérése érdekében. 

Ennek függvényében nyugodt és tiszta szívvel merem azt állítani, hogy a szeretett és gondosan felépített kis gyáram egész Magyarország területén kiemelkedő.

Kereskedelmi gyártás mellett bérgyártással is foglalkozunk, ami azt foglalja magába, hogy Magyarország termelői a saját maguk által megtermesztett gyümölcsöket és zöldségeket elhozzák az üzemünkbe és az adatok felvétele után rövid határidővel megkapják a minőségi produktumot.

Alapanyagok

Érdekességünk, hogy minden egyes almafát a saját kezemmel ültettem el és az évek múlása során gyönyörködtem fejlődésükben.  A gyümölcslevek legfőbb alapanyaga az alma, amit a Nap érlelt és kora ősszel a dér megcsípett, figyelmes válogatás és alapos mosás során kerül csak be az előállítás kezdeti szakaszába.

A gyümölcs- és zöldséglevek alapanyagához a zöldséget helyi és kizárólag magyar termelőktől első osztályú minőségben vásárolom meg.

Végül, de nem utolsó sorban, a préselés során keletkezett törkölyt a helyi vadásztársaságoknak, szarvasmarhatartóknak adományozom táplálékként a Flóra és Fauna egyensúlyának fenntartása érdekében.   

Családom

A siker és a rengeteg befektetett munka nem jöhetett volna létre szeretett családom…

Támogató és odaadó feleségem Anita, kislányom Lilla lelkesedése és ösztönzése, legidősebb gyermekem Tibor nélkül. Ez is bizonyítja, hogy a mi cégünk olyan, akárcsak egy család. Ez nem csak a mi érdemünk, hanem kiemelnék egy személyt, aki a kezdetektől fogva mellettem állt és segített. Ő nem más, mint az üzemvezetőm Gábor.

“Ne kívánd senki szeretetét. Ne utasítsd el senki szeretetét. Úgy áradjon szereteted, mint a tűz fénye-melege: mindenre egyformán. Akik közel jönnek hozzád, azokra több essék fényedből és melegedből, mint akiknek nincs szükségük terád. Családtagjaid, mindennapi társaid s a hozzád fordulók olyanok legyenek számodra, mint a kályhának a szoba, melynek melegítésére rendelik.”

– Weöres Sándor

A weboldalt fejlesztette: Molnár Máté